Aktuális

 

 

Áprilisban Klagenfurtban mutatja be a duo ovocutters a M4-t április 26-án, valamint a duó csembalistája, Sonja Leipold Thessalonikiben játssza fragmentuum+arpège+miroirs című Horváth darabot.

Március 24-én a FUGA-ban kerül sor Horváth Balázs szerzői estjére. A koncerten számos szóló- és kamaramű (BEAN; Surface studies; (untitled); Nata, Son; M4; egyetNEMértés; fragmentuum+arpège+miroirs; BBaattaaiiaa) hallható, köztük ősbemutatók is. Az előadók között hallhatjuk majd Palotás Gábort, Baráth Bálintot, a Classicus Kvartettet, Pétery Dórát, Bali Jánost, Gyetvai Gábort, Bársony Pétert, Hlavacsek Tihamért és az osztrák duo ovocutters-t is. A koncerten a darabokat a zeneszerző ismerteti és vezényel is.

Március 5-én Berlinben mutatja Horia Dumitrache a La continuitá interrotta klarinét-verzióját.

Rég nem hallott Horváth-mű, a MAGNETS IVa (round and round) a Nemzeti Filharmonikusok Gin-tonic koncertjén, 2019. febr. 18-án a Várkert Bazárban.

A Divergent ismét megszólal a kitűnő Modern Art Orchestra és Fekete-Kovács Kornél előadásában a BMC-ben, 2019. jan. 20-án. A szerző dirigálása mellett megszólaló mű a zenekar lemezén is hallható lesz, az esemény a CD bemutató estje.