Aktuális

 

A tuba virtuóza, Szentpáli Roland játssza a pikokosmos =› millikosmos szólójának premierjét. A bemutatón Horváth Balázs dirigálja a THReNSeMBLe-t a zürichi Tonhalle Kleiner Saal-ban 2017. júniusában.

Palotás Gábor előadásában ismét hallható lesz a BEAN 2017. jún. 18-án a FUGA-ban a Centrifuga koncetek keretében.

Június 18-án kerül sor a La continuitá interrotta olasz bemutatójára Udineben, a Risuonanze 2017 keretében. A darab előadói Tommaso Bisiak és Reana De Luca.

Taipeiben a Taiwan International Music Festival keretében hangzik el a Dualith a fesztivál együttesének előadásában Lin Liao vezényletével április 23-án.

Az Esterházy Péter emlékére írott kábé 10 2017. február 26-án szólal meg a Duo SeRa (Seleljo Erzsébet – A-sax., Razvaljajeva Anasztázia – hf.) előadásában Budapesten, a FUGA-ban (Találkozások 4.0).

2017. január 7-én Budapesten is elhangzik a Broken con(sor)tinuity, melyet a fantasztikus görög ARTéfacts ensemble már több helyen bemutatott. A magyarországi bemutató az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében valósul meg.

Máj. 24-én Tornyai Péter és Horváth Balázs közös estjén a két szerző művei lesznek hallhatók a Hermina Galériában, Budapesten.

60+40 - Ünnepi koncert Tihanyi László 60. és Horváth Balázs 40. születésnapja alkalmából május 3-án a BMC-ben. A koncerten elhangzó bemutatókat a szerzők vezénylete mellett előadja Rohmann Ditta, Bársony Péter, Palotás Gábor és a THReNSeMBLe.

Fragmenti «Ja gulyala veselo» ismét elhangzik, ezúttal a darab koreai bemutatójára kerül sor a Hong Kong New Music Ensemble adja elő a Tongyeong Concert Hall-ban az ISCM World Music Days, 2016 keretében március 30-án.

A VENI Akadémia nemzetközi csapata mutatja be 2016. március 12-én Pozsonyban a Radio_Head Awards fesztivál keretében az együttes számára komponált Poème Canonique – Trgll című művet Marián Lejava vezényletével.