Fellépések

 

 

 

 

 

2023

Nov. 19.
A helység kalapácsa előadása Budapesten a Magyar Zene Házában Horváth vezényletével.

Nov. 13.
Beszélgetés a Petőfi Irodalmi Múzeumban a költőről és A helység kalapácsáról az előadás kapcsán.

Nov. 6-9.
A Kassai Filharmonikusokat dirigálja Kassán. Műsoron szlovák szerzők ősbemutatói (Peter Dan Ferenčík, Peter Javorka, Matej Sloboda, Peter Machajdík)

Okt. 10-13
'Zenéről jelenidőben 2.0' – a UMZE együttes turnéja magyarországi egyetemeken (Miskolc, Kecskemét, Pécs). Az öt mű közül hármat Tihanyi László (Balogh, Tihanyi, Futó), kettőt Horváth Balázs (Tornyai, Horváth) dirigál.

Okt. 1-6.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány kurzusának professzora Eötvös Péter, Ramon Lazkano és Vajda Gergely mellett. A zárókoncerten az ODZ előadásában elhangzik Unisono c. darabja.

Szept. 27.
A Férfiszemmel / Női szemmel bemutatója a Magyar Zene Házában, a darab szólistája most is Herczku Ágnes, az előadás karmestere: Horváth Balázs.

Szept. 3.
A helység kalapácsa (trió verzió) előadása Inotán Horváth vezényletével.

Júl. 3-10.
Az UMZE Együttes zeneszerzői pályázatának zsűritagja.

jún. 5-11.
A 14. Carl Flesch Nemzetközi Hegedűverseny zsűritagja Mosonmagyaróváron.

Máj. 24, 30. és júl. 13.
A Várfok Galéria szervezésében megszólaló Hommage á Rozsda koncert közreműködője és karmestere. Saját Charleston for Rozsda és Dargay Marcell: Visage Visible – Visage invisible c. művének dirigense, Balogh Máté: Eine kleine Stadtmusik c. darabjában melodikán játszik.
Helyszín: Magyar Zene Háza

Máj. 14.
A helység kalapácsa előadása Veszprémben Horváth vezényletével.

Ápr. 1, 2
Zene és szöveg – közös szerzői est és beszélgetés Balogh Mátéval és Quasimodo díjas költőkkel (Kálnay Adél, Petőcz András). Balatonfüred Vaszary Villa, Budapest Nyitott Műhely

Márc. 28, 30
'Zenéről jelenidőben, 2.0' – a UMZE együttes turnéja magyarországi egyetemeken (Debrecen, Győr). Tornyai Péter saját művének dirigense.

Febr. 13-18.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány kurzusának professzora Eötvös Péter, Stefano Gervasoni és Vajda Gergely mellett.

Jan. 21.
A helység kalapácsa c. zengemény ősbemutatója a veszprémi Hangvillában. Az előadáson közreműködik a Forte Társulat, rendező: Horváth Csaba, a Mendelssohn Kamarazenekar (műv. vez.: Kováts Péter), vez.: Horváth Balázs.

Jan. 7.
A helység kalapácsa c. zengemény sajtóbemutatója a veszprémi Hangvillában. Az előadáson közreműködik a Forte Társulat, rendező: Horváth Csaba, a Mendelssohn Kamarazenekar (műv. vez.: Kováts Péter), vez.: Horváth Balázs.

vissza

2022

Nov. 26.
A Mixtúrák ősbemutatójának dirigense Debrecenben. Közreműködik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Szaxofonzenekara (művészeti vezető: Szitás Tamás).

Nov. 6.
A Kiscelli Múzeumban BEAN c. művének asszisztense Palotás Gábor mellett.

Szept. 16.
A Broken con(sor)tinuity előadásában az elektronikus szólamot játssza az UMZE Együttes koncertjén.

Szept. 9.
A Quasimodo alapítvány meghívott beszélgetőpartnere Balatonfüreden a Vaszary villában. A beszélgetőrásak Juhász Előd (zenetörténész) és Tóbiás Krisztián (költő, szerkesztő).

Júl. 5-6.
Kutrik Bence Mandelbrot Riddle c. darabjánakstúdiófelvételét dirigálja a Magyar Rádióban.

Jún. 20-26.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány kurzusának professzora Eötvös Péter, Magnus Lindberg és Vajda Gergely mellett.

Máj. 14.
Szerzői est "betűk, hangok" címmel a BMC Könyvtárában.

Ápr. 19.
Online előadás saját kompozíciókról a Boston University zeneszerző hallgatói számára.

Jan. 21.
Az Anima Musicae kocertjének dirigenseként Karosi Bálint, Cser Ádám és Paul Hindemith műveket dirigál.

Január 8.
Átlátszó Hang újzenei fesztivál Nyitókoncert a Zeneakadém a Solti termében Horváth Balázs vezényletével.

vissza

 

2021

Okt. 5, 6, 11
'Zenéről jelenidőben' – a UMZE együttes turnéja magyarországi egyetemeken (Debrecen, Miskolc, Pécs). A nyolc mű közül négyet Tihanyi László (Balogh, Tihanyi, Tornyai, Vajda), négyet Horváth Balázs (Bujdosó, Dargay, Horváth, Jeney) dirigál.

Szept. 6.
Szerzői estjén Horváth Balázs a Rács magyarországi bemutatóját és a Dualith-ot dirigálja a BMC könyvtárában.

vissza

2020

Dec. 5.
Lázár Dániel Intimate imitations c. vonószenekari művének hangfelvétele az Anima Musicae Kamarazenekarral, Horváth vezényletével.

Nov. 4., 5.
'Zenéről jelenidőben' – a UMZE együttes turnéja magyarországi egyetemeken (Szeged, Győr). A nyolc mű közül négyet Tihanyi László (Balogh, Tihanyi, Tornyai, Vajda), négyet Horváth Balázs (Bujdosó, Dargay, Horváth, Jeney) dirigál.

Szept. 28.
Az UMZE Együttes All'Ongherese koncertjén Horváth Balázs saját darabja (Férfiszemmel / Női szemmel) mellett és Sándor László és Bolya Mátyás-Gryllus Samu darabjait dirigálja. Az est szólistái Herczku Ágnes, Szalai András, Lukács Miklós, Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs, Debreczeni Kis Helga

Január 23.
Három fiatal szerző művének karmestere lesz Horváth Balázs az UMZE együttes élén, az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány által szervezett BudapestBerlinTaiwanExpress elnevezésű koncerten a berlini Collegium Hungaricumban.

Január 17.
Az UMZE Együttes Voice Twist koncertjén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében Horváth Balázs vezényletével Ivana Radovanovic, JeeYoung Yoo, Dargay Marcell, Gryllus Samu és Horváth Balázs művei lesznek hallhatók.

vissza

2019

December 1.
Három fiatal szerző művének karmestere lesz Horváth Balázs az UMZE együttes élén, az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány által szervezett BudapestBerlinTaiwanExpress elnevezésű koncerten a BMC-ben.

Október 11., 13.
„A klarinét arcai” program keretében a Fake-polyphony-t dirigálja a Kalsruhei Egyetemen és a BMC-ben.

Október 5.
Szerzői estjén Horváth Balázs Roundtrip és Etude Fis-E-B -semitone – (Hommage à G. F. H.) című műveit dirigálja.

Március 24.
Szerzői estjén Horváth Balázs a BBaattaaiiaa ősbemutatóját dirigálja. A darab szólistája Pétery Dóra.

Március 19.
A 'Bach mindenkinek' keretében Horváth Balázs saját művében közreműködik MIDI billentyűzeten.

Január 4-20.
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, 2019 (kurátorok: Gryllus Samu és Horváth Balázs)

vissza

2018

December 6.
Újból hallható, Herczku Ágnes, a THReNSeMBLe és Horváth Balázs előadásában Horváth Balázs: Férfiszemmel / Női szemmel című darabja. A helyszín ezúttal a különleges A Harmadik Hely.

Május 25-26.
A THReNSeMBLe erdélyi turnéján Horváth Balázs a Cirkuszoidot vezényli Kolozsváron (Ligeti György Fesztivál) és Nagyváradon a Partiumi Egyetemen, ahol az együttes élén workshopot tartanak a darabokról.

Április 28.
Varga Abigél: Ágnes asszony című művét vezényli Horváth a szerző BA diplomakoncertjén a Zeneakadémia Solti Termében.

Április 23-24.
Előadások a Zeneakadémia Média szakos hallgatóinak és tanárainak műveiről a valenciai Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» egyetemen.

Április 19.
A zeneakadémiai hallgatókból frissen alakult Ensemble Z élén Horváth Balázs Boulez: Dérive 1 és Siklósi Kristóf: Legó című művét dirigálja a "Bartók Konzi – Új Zene" keretében.

Február 7-9.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány kurzusának asszisztens tanára Horváth Balázs. A workshop professzorai: Johannes Schöllhorn és Eötvös Péter.

Január 18.
Az Átlátszó Hang Fesztivál "Mozduló hangok" című eseményén (Zeneakadémia, XXIII. terem) Mark Applebaum és Kósa Gábor darabjaiank előkészítésében és bemutatásában közreműködik a karmesterek egyikeként.

Január 6.
Az Átlátszó Hang Fesztivál Nyitókoncertjén (Zeneakadémia, Solti terem) a THReNSeMBLe előadásában Tornyai Péter Ravel átirata, Dargay Marcell és Horváth Bálint ősbemutatója, Laczkó Bálint Parallels és G. Grisey Vortex temporum I-II. című darabjai hallhatóak Horváth Balázs irányításával.

Január 5-22.
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, 2018 (kurátorok: Gryllus Samu és Horváth Balázs)

2017

December 7.
Anima Musicae Kamarazenekar és a THReNSeMBLe koncertjén Horváth Balázs saját Tektonikus című művének ősbemutatója mellett Schulhoff: Hot Sonate-ját (szólista: Bársony Péter), Ives: The Unanswered Question és Gershwin: Lullaby című darabját dirigálja a K11 Galériában, Budapesten.

November 23.
Anima Musicae Kamarazenekar valamint Aysen Ulucan, Birsen Ulucan és Özcan Ulucan előadásában hangzik el Onur Türkmen: Nomad és Michael Elison: Triple Concerto c. műveinek magyarországi bemutatója Horváth Balázs vezényletével.

Szeptember 30.
Beischer-Matyó Tamás Time's All-Severing Wave című brácsaversenyét Bársony Péter és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában, Horváth Balázs vezényletével hallhatjuk a Zeneakadémián.

Július 17-21.
Kurtág-Ligeti workshop – a zeneszerzés kurzus tanára Horváth Balázs, rezidens együttese a Budapest Fúvósötössel.

Június 26.
A tuba virtuóza, Szentpáli Roland játssza a pikokosmos =› millikosmos szólójának premierjét. A bemutatón Horváth Balázs dirigálja a THReNSeMBLe-t a zürichi Tonhalle Kleiner Saal-ban 2017. júniusában.

Május 7.
A Zeneakadémia ’Bach-áldozatok – A Musikalische Opfer nyomán’ koncertjén Horváth saját és Balogh Máté művében közreműködik.

Május 3.
Kutrik Bence új művének bemutatója az ArTRIUM fesztiválon (Magyar Rádió). A Rádiózenekar zenészeit Horváth Balázs vezényli.

Május 2.
Horváth Schönberg: Pierrot lunaire-jét dirigálja Bánki Berta diplomakoncertjén a Zeneakadémián. A darab vokális szólistály a Károlyi Katalin.

Február 27.
Az Anima Musicae kamarazenekar koncertjén Horváth Balázs Olsvay Endre: Akrosztichon című művét és Solti Árpád: Concertinojának ősbemutatóját dirigálja a Nádor teremben.

Január 7-15.
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, 2016 (kurátorok: Gryllus Samu és Horváth Balázs)

vissza

 

2016

December 15.
Kiállításmegnyitó Varga-Nádas Eszterrel a Hermina Galériában

November 12-16.
Horváth Balázs Toshio Hosokawa és fiatal szerzők műveit dirigálja az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány zeneszerzőkurzusán, valamint a kurzus zárókoncertjén a BMC-ben. A workshop rezidens együttese a THReNSeMBLe.

Október 16-20.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány „vezénylő zeneszerzők” kurzusának tanára Horváth Balázs és Jean-Philippe Wurtz. A workshop rezidens együttese a THReNSeMBLe.

Október 11.
Kutrik Bence The Mandelbrot Riddle című művének bemutatóját vezényli a Mini Fesztivál keretében

Szeptember 23.
Futó Balázs doktori koncertjén Horváth két darabot (Etűdök, Bardo tödol) dirigál a THReNSeMBLe élén

Július 12-13.
Ligeti György kompozíciós technikái – előadás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nemzetközi Kurtág-Ligeti mesterkurzusán (12-e: magyarul, 13-a: angolul.)

Június 8.
Historical examples of spatial music” címmel előadás a térbeli zene történetéről a „Points on the Curve” című konferencián a Zeneakadémián. Az esemény szervezője az Elektronikus Zenei Médiaművészek csoportja és a Zeneakadémia Média szakiránya.

Május 3.
60+40 – Tihanyi László és Horváth Balázs közös szerzői estje a BMC-ben. Fellép a THReNSeMBLe, vezényelnek a szerzők.

Január 7-13.
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, 2016 (kurátorok: Gryllus Samu és Horváth Balázs)

vissza

 

2015

December 16.
Horváth Balázs nyilvános habilitációs eljárására kerül sor a Zeneakadémián. Ennek keretében "Spektrális jelenségek és ezek átalakulásai kompozícióimban" címmel tart 45 perces előadást, majd bemutatóórát.

November 21.
Magyarországon először mutatja be a Budapesti Vonósok Fragmenti v «Ja gulyala veselo» című kamarazenekari darabot Horváth Balázs vezénylevétel. A koncertre a BMC-ben kerül sor.

November 7., 9.
A szerző vezényletével szólal meg az USA-ban ismét a Dualith (nov. 7.) az InterSpheres Trio (Lisa Bost-Sandberg, Polgár Éva, Jacob Harpster) előadásában. Az előadás helyszíne Chicago, Musical Offering. A trió számára ajánlott Rács ősbemutatójára a chicagoi Narloch Piano Studioban kerül sor, ahol Bost-Sandberg és Polgár az és a jég is zajlik körülötted című duót is előadja (nov.9).

November 2., 13.
Inspiráció – Konstrukció – Kompozíció
címmel tart előadást Horváth saját műveiről a dentoni University of North Texas egyetemen, valamint beszélgetést a Juilliard School of Music (New York) hallgatóival és Joel Sachsszal a fiatal magyar zeneszerzők helyzetéről.

Október 17.
Karosi Bálint Hármasverseny című művét dirigálja Horváth Balázs. A mű előadói: Razvaljeva Anasztázia, Környei Miklós, Szalai András és az Anima Musicae kamarazenekar.

Október 15.
Előadás fiatal észt zeneszerzők műveiről a BMC Könyvtárában

Augusztus 25.
Horváth Balázs előadása saját zenéjéről a Hermina Galériában.

Május 20.
Sándor László: Lebegés c. művének előadása a MüPa Üvegtermében Horváth Balázs vezényletével.

Május 6.
A szlovák VENI Ensemble és a THReNSeMBLe közös hangversenye az Magyar Rádió ArTRIUM sorozatában. Műsoron C. Fox, P. Rebelo, I. Nilsson, D. Matej, M. Burlas, L. Kupkovic, Sándor L. és Balogh M. művei. Vezényel Horváth Balázs és Daniel Matej

Május 2.
Sándor László: Lebegés c. művének bemutatója a ZAK Doktori koncertjén Horváth Balázs vezényletével.

Április 28.
Laczkó Bálint BA diplomadarabjának és Karosi Bálint új művének bemutatója: Horváth Balázs a Musiciens Libres-t és az Anima Musicae-t dirigálja a Zeneakadémia Solti termében.

Április 25.
Az "Eleven emlékmű" csoport installációja – az én történelmem. A számítógépes analízis és Cora Miron hangszerelése alapján készült "Universal Anthem" a THReNSeMBLe előadásában szólal meg Horváth Balázs vezényletével Budapesten, a Szabadság téren.

Március 22.
Horváth Bolcsó Bálint: rotate rotate c. művét dirigálja a FUGA-ban.

Március 21.
Tornyai Péter: Diaphonia c. művének premierje a BMC-ben a Budapesti Vonósokkal. Vezényel Tihanyi László és Horváth Balázs.

Január 14.
Az Átlátszó Hang Fesztivál 2.0 Zárókoncertjén a BMC-benHorváth Balázs Divergent című művét vezényli a Modern Art Orchestra élén. A mű szólistája ismét Fekete-Kovács Kornél.

Január 10.
Az Átlátszó Hang Fesztivál 2.0 Nyitókoncertj a THReNSeMBLe közreműködésével a Zeneakadémia Solti termében. A felhangzó művek közül (Steen-Andersen, Aperghis, Zykan, Gryllus S.) Gryllus Samu Blaubarts című operájának hazai bemutatóját Horváth dirigálja.

vissza

2014

December 8.
A Musiciens Libres előadásában hangzik el Kutrik Bence: Vertigo című műve a Zeneakadémia Nagytermében Horváth Balázs vezényletével.

December 7.
Horváth Balázs az észt Iris Oja-t és az Anima Musicae Kamarazenekart vezényli Eugene Birman: Nostra Culpa c. monooperájának premierjét aLUK galériában, Budapesten, december 7-én.

November 5.
A nyitrai Galériában lép fel Horváth Balázs és a THReNSeMBLe. A koncerten magyar, szlovák és holland szerzők műveit játsszák.

Október 29.
Horváth és a THReNSeMBLe holland estet ad a BMC-ben. A koncert műsorán L. Andriessen: Zilver, Richard Ayres: No. 34b és Michel van der Aa: Transit, valamint Mask című kompozícióinak magyarországi bemutatója hangzik el.

Október 5.
New Music:New Audiences projekt, FUGAZAK Ensemble, vezényel: Horváth Balázs. Műsoron az idei koncerteken bemutatott művek (J. Bailie, Jeney Z., Futó B., P. Furlani) mellett a svéd Ivo Nilsson: Doppler Wobbler című művének magyarországi bemutatója szerepel. A különleges bárcsa-fagott kettősverseny két szólistája a Zeneakadémia tanárai, Bársony Péter és Lakatos György.

Június 29.
Ovidius projekt a New Music:New Audiences keretében, Zeneakadémia, Kupolaterem –  ZAK Ensemble, vez.: Horváth Balázs (olasz, lengyel, belga és magyar zeneakadémiai tanárok művei)

Május 14.
A Magyar Rádió ArTRIUM elnevezésű kortárszenei sorozatának keretében Megyeri Krisztina új művét dirigája Horváth Balázs a rádió 6-os Stúdiójában.

Május 4.
"A Tehetség kötelez", Zeneakadémia, Kisterem –  ZAK Ensemble, vez.: Horváth Balázs (Futó Balázs, Balogh Máté Gergely, Jeney Zoltán, Joanna Baillie, Mathias Kranebitter, Karol nepelski művei)

Március 22.
A THReNSeMBLe koncertje a poznani 43. Poznańska wiosna muzyczna, Poznań Fesztiválon, Lengyelországban. Előadásukban elhangzanak Dargay, Tornyai, Tihanyi, Horváth művek, valamint Boulez: Dérive1 és Rafal Zapal új, az alkalomra komponált művének bemutatója.

Január 12.
"Átlátszó Hang" Fesztivál, FUGA Építészeti KözpontTHReNSeMBLe, vez.: Horváth Balázs (Vajda Gergely, Bujdosó Márton, Mathias Kranebitter, Luciano Berio, Pierre Boulez művei)

Január 11.
"Átlátszó Hang" Fesztivál, Zeneakadémia, Kisterem – THReNSeMBLe, vez.: Horváth Balázs (Horváth Balázs: Férfiszemmel / Női szemmel – bemutató, közr.: Herczku Ágnes)

vissza

2013

December 9-19.
Az Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány Out at SEA kurzusának asszisztense (próbák, előadás)

December 4.
Új Magyar Művek Bemutatója koncertsorozat, Fészek Művészklub– THReNSeMBLe, vez.: Horváth Balázs (Vajda Gergely, Bujdosó Márton, Karosi Bálint, Hollós Máté és Horváth Balázs művei)

November 5.
A THReNSeMBLe és pozsonyi VENI Ensemble közös koncertje az ISCM WMD, 2013 keretében Kassán. Horváth Balázs C. Wolff, O. Nemescu, G. Scelsi és C. Fox műveit dirigálja.

Augusztus 16.
Rohmann Ditta csellókurzusának keretében előadás kortárszenei technikákról.

Július 23.
A ZAK Ensemble-t dirigálja a New Music:New Audiences program keretében Szigligeten. A műsoron elhangzik K. Olafsson, Zombola P., Solti Á., D. Denehhy, Dargay M. és R. Campo egy-egy műve.

Április 24-27., December 9-19.
'A "Nyílt tengeren" - Kamaraopera workshop zeneszerzők számára' program keretében Horváth Balázs fiatal zeneszerzőkkel dolgozik Eötvös Péter és Luca Francesconi asszisztenseként. A workshop szervezője Eötvös Péter Kortárszenei Alapítvány.

Április 20.
A THReNSeMBLe és Horváth Balázs az Óbudai Társaskör Mozart-klubjában lép fel, melynek keretében Dinyés D., Dargay M., Horváth B. és G. F. Haas műveinek részleteit adják elő.

Április 9.
A ZAK Ensemble-t dirigálja a New Music:New Audiences program keretében Budapesten, a MÜSZI-ben. A műsoron elhangzik K. Olafsson, Zombola P., Solti Á., D. Denehhy, Dargay M. és R. Campo egy-egy műve.

Március 6-7., Május 7-8.
Eötvös Péter Zeneakadémiai kurzusának asszisztenseként dolgozik.

Március 3.
Tornyai Péter „üvegmetamorfózis” című művében közreműködik a Jeney Zoltán 70. születésnapja alkalmából rendezett koncerten a FUGA-ban (Budapest).

vissza

 

2012

Október 25-31.
Az ISCM World Music Days keretében átadott ISCM Young Composers Award zsűrijének tagjaként dolgozott Horváth Blázs.

Szeptember 22.
Horváth Balázs Bécsben a 13 Die Wiener Musiktheater keretében Gryllus Samu: Blaubarts című kamaraoperáját dirigálja a THReNSeMBLe élén.

Június 15.
Horváth Balázs a pozsonyi Szlovák Rádióban fiatal magyar (Bolcsó, Zombola, Kedves, Dinyés, Horváth) és szlovák (Borzík, Chutkova) szerzők darabjait dirigálja.

Június 10., 11.
Horváth Solti Árpád szerzői estjén a szerző Zongoraversenyét dirigálja a Fugában Budapesten, valamint a Református Kollégium dísztermében Kecskeméten.

Június 8.
Vitaindító előadás az Erasmus Kollégium Analitikus Művészetfilozófia és Zeneesztétika tanszék szervezésében a Zenei Megértés témakörében.

Március 14.
Horváth Balázs és a Modern Art Orchestra közös koncertjére kerül sor a Bárka Színházban. Az est karmesterei Fekete-Kovács Kornél, a MAO vezetője és Horváth Balázs lesznek. Elhangzik többek között a MAO számára komponált Divergent, valamint más, fúvósokra készült darabok. Az est második felében a zenekar saját tagjainak műveiből játszik.

Február 28.
A THReNSeMBLe és Horváth Balázs a Debreceni Egyetemen Tornyai P., Szigeti M., F. Donatoni és G. F. Haas műveit valamint improvizációs kompozíciókat játszik.

Február 8.
Horváth Balázs "A térbeliség szerepe a zenei kompozícióban" címmel tart előadást az egri Dobó István Vármúzeumban, Dargay Lajos Távolságok című kiállításához kötődően.

Január 28.
A THReNSeMBLe és Horváth Balázs a Művészetek Palotája, Fesztiválszínház-ban a Mini Fesztivál keretében Tornyai P., Kőszeghy P., Horváth B., Dargay M.,Y. Kyriakides és G. F. Haas műveit játssza.

vissza


2011

December 6-8.
Horváth Balázs a nagyváradi Partium Egyetemen tart előadást saját műveiről.

November 16.
A szegedi Vántus István Kortárszenei Napok keretében mutatja be Gyivicsán György és a Szegedi Harsonaegyüttes Horváth Balázs számukra komponált Roundtrip című művének új, teljes verzióját. A bemutatót a szerző dirigálja.

Július 22.
A kecskeméti nyári Nemzetközi Kodály Szeminárium keretében lép fel Horváth Balázs és a THReNSeMBLe Kőszeghy Péter, Tornyai Péter, Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Luciano Berio, George Gershwin, Futó Balázs és Horváth Balázs műveivel.

Június 21.
Horváth Balázs és a THReNSeMBLe Gryllusz Samu szerzői estjén közreműködik. A koncerten ősbemutatóként adják elő a szerző Canzoni di Arnulf című művét Budapesten a Bárka színházban.

Június 4.
Visszatekintve a MR Con Tempo sorozatának műsorán szerepel. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a darabot a szerző vezényletével adja elő.

Május 27.
Horváth Kassán fiatal cseh, magyar és szlovák szerzők (F. Chaloubka, P. Groll, I. Buffa, M. Palko, B. Bolcsó) műveiben dirigálja a Fontana MIX ensemble-t a kassai szökőkút mellett.

Május 15.
Doktorandusz koncetek keretében Georg Friedrich Haas tria ex uno című művét adja elő a THReNSeMBLe Horváth Balázs vezényletével .

Április 10-18.
A THReNSeMBLe együttes Amsterdamba utazik a Gaudeamus Interpreters Competition-re, ahol kortárszenei darabokat játszik.

Március 31. és április 4.
A THReNSeMBLe Budapesten (V. ker. Zeneiskola és Zeneakadémia) mutatja be a
Gaudeamus Interpreters Competition-re szánt versenyanyagát.

vissza

 

2010

December 17.
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Alma Mater koncertjeinek 2010-es utolsó eseményén a Zeneakadémia és a krakkói Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak és darabjainak estjére kerül sor. A koncerten közreműködik a THReNSeMBLe (vez. Horváth Balázs), a Trio Duecento Corde és más vendégművészek.

December 11.
A THReNSeMBLe a Kodály-ösztöndíjasok koncertjén Futó Balázs új művét mutatja be.

December 7.
A THReNSeMBLe a kassai Filharmóniában J. Sixta, Kőszeghy P., M. Lejava, Tornyai P., Tihanyi L. és Horváth B. darabjait játssza Horváth Balázs vezényletével.
A koncertre az ISCM New Music Days, 2010 keretében kerül sor.

Október 3.
A THReNSeMBLe Pozsonyban
a Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca-ban (a Prímási Palota Márványtermében) szlovák és magyar szerzők (J. Sixta, P. Zagar, Dinyés D., Jeney Z., Soproni J., Horváth B.) darabjait játssza Horváth Balázs vezényletével.

Szeptember 13.
A Tek prágai bemutatójára kerül sor a Mlada Praha (Fiatal Prága) feszitvál keretében a Rudolfinumban. A Prágai Kamaraszimfonikusokat Horváth Balázs dirigálja.

Július 14-19.
A THReNSeMBLe együttes és Horváth Balázs a szombathelyi Bartók Fesztivál Zeneszerzés kurzusának rezidens együtteseként vesz részt. A zeneszerzőműhely zárókoncertjének keretében Magyarországon először mutatják be Csapó Gyula: Parmi les Blancs et Noirs...at Intervals...from the Cabin és Georg Friedrich Haas: tria ex uno c. művét.

Június 23.
Szakács Ildikó, Mikecz Kornél és a THReNSeMBLe (Horváth Balázs vezényletével) Kedves Csanád: Az átkozottak élvezetei című darabját adja elő a szerző diplomakoncertjén.

Május 26.
Horváth Balázs a Magyar Rádió 6-os stúdiójában Megyeri Krisztina, Dinyés Dániel, Zombola Péter és saját művét dirigálja.

Május 21.
A THReNSeMBLe együttes önálló koncertjén Tornyai Péter: Abfall-Musik, Luciano Berio: O King, Tihanyi László: Summer Music, Cser Ádám: Ludus II, Pierre Boulez: Dérive 1, Váczi Dániel: Retikuláris kánonvariációk - Opus 0 és Toshio Hosokawa: Drawing c. művét dirigálja a Francia Intézetben.

Április 8-9.
A Zeneakadémia Kortárs Zenei Napok szervezője, a szlovák-magyar koncerten és workshopon a THReNSeMBLe-t dirigálja.

Március 21.
Bolcsó Bálint: Cascando Sketch és saját Cirkuszoid c. művében a THReNSeMBLe-t dirigálja a Liszt Ferenc Zeneakadémia DLA koncertjén.

Március 10.
Horváth Balázs és Németh Judit (Nemjuci) zeneszerzési módszerükről tart előadást az Óbudai Gimnázium tanulói számára.

Január 29.
Megyeri Krisztina: Esőhíd c. darabját vezényli Budapesten a Mini Fesztiválon.

Január 24.
Franco Donatoni: Arpége és Luciano Berio: O King c. művében a THReNSeMBLe-t dirigálja a Liszt Ferenc Zeneakadémia DLA koncertjén a Régi Zeneakadémián.

vissza

 

2009

December 2.
A szegedi Vántus István Kortárszenei Napok keretében a THReNSeMBLe-t dirigálja Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Horváth Bálint, Szigeti Máté Csaba, Zombola Péter, Cser Ádám, Tornyai Péter és saját műveiben.

Október 14.
A Budapesti Őszi Fesztivál keretében a THReNSeMBLe (vez. Horváth Balázs) előadásában szólal meg Gryllus Samu 'round-e' című műve.

Július 17.
A szombathelyi Bartók Fesztiválon öt fiatal zeneszerző (Rubik Ernő, Sztoianov Georgi, Tornyai Péter, Kedves Csanád, Gryllusz Samu) darabját dirigálja a THReNSeMBLe élén.

Április 26.
Horváth Bálint: Angol dalok c. művét dirigálja a szerző diplomakoncertjén a Zeneakadémia Nagytermében.

Április 5.
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Doktoriskolájának koncertsorozata keretében Zombola Péter: Sextet és Dargay Marcell: Fragmente c. kompozíciója mellett saját, Waiting for... c. darabját dirigálja.

Március 16.
Az AKKU román-magyar estjén Sáry László, Serei Zsolt, Ulpiu Vlad, Kedves Csanád és Octavian Nemescu kompozícióit dirigálja

Március 1.
Marcello: Trombitaversenyét dirigálja a Tóth Aladár Zeneiskola volt növendékei élén. A darab szólistája Nemes Balázs trombitaművész.

Február 22.
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Doktoriskolájának koncertsorozata keretében Hosokawa: Drawing és Takemitsu: Entre-temps c. kompozícióit dirigálja.

Január 27.
Megyeri Krisztina: Esőhíd c. darabját dirigálja a Régi Zeneakadémián a Kodály Zoltán ösztöndíjasok koncertjén.

vissza

2008

November 14.
A Tatabányai Őszi Fesztivál keretében zeneakadémiai hallgatók (Bella Máté, Ott Rezső, Zarándy Ákos, Horváth Bálint, Kedves Csanád) darabjait dirigálja.

Október 13.
A Budapesti Őszi Fesztiválon Dinyés Dániel Hexagon c. darabját dirigálja.

Július 14.
A szombathelyi Bartók Fesztiválon hat fiatal zeneszerző (Bella Máté, Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Horváth Bálint, Szigeti Máté Csaba, Zombola Péter) darabját dirigálja.

Április 3.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar kamaraestjén ... szerelme??? c. dalait dirigálja.

vissza

2007

November 28.
Szerzői estjén a Nádor teremben öt darabja hangzik el, melyek közül ... szerelme??? c. dalait dirigálja.

Október 21., 29
A "Hudson-Danube Project" szervezője és előkészítője, melynek keretében Boulez: Dérive 1. c. darabja mellett három-három magyar és amerikai szerző darabját mutatják a budapesti Régi Zeneakadémián és a New York-i Juilliard School of Musicban Joel Sachs vezényletével.

Szeptember 24.
Kvintett három előadóra c. darabját vezényli a bonni Arithmeumban a németországi magyar évad (Ungarischer Akzent) keretében.

Július 17.
A szombathelyi Bartók Szeminárium Ensemble-vezénylés kurzusának résztvevőjeként Ligeti György Kammerkonzert c. darabjának 4. tételét vezényli.

Július 13.
A szombathelyi Bartók Fesztiválon Divergent c. darabjának bemutatóját valamint Stravinsky Ebony Concerto-ját vezényli. A darabok előadói Fekete-Kovács Kornél, Borbély Mihály és a Modern Art Orchestra.

Július 8.
Vukán György Puccini: Bohémélet átiratát vezényli a Modern Art Orchestra élén (Visegrád). Szólisták: Horgas Eszter, Fekete-Kovács Kornél, Vukán György

Június 15.
Tulu Icözü, török énekes koncertjén Berio Folksongs-jának négy tételét dirigálja a Régi Zeneakadémián

Január
Dés László Koltai Róbert Sose halunk meg c. színházi darabjához íróott zenéjének hangfelvételét dirigálja.

Január
Ten-da(e)nc(i)es c. darabjának hangfelvételét dirigálja a Magyar Rádióban

vissza

2006

December 11.
Kvintett három előadóra c. darabját vezényli a "Nyolclábú Szövetkezet" koncertjén.

November 15.
Horváth Bence DLA Mesterkoncertjén Toshio Hosokawa: Voyage VII. c. darabjának magyarországi bemutatóját vezényli.

Június 16.
Futó Balázs: Schubert-Müller: Der Leiermann c. darabját dirigálja Futó Balázs diplomakoncertjén a Zeneakadémia Nagytermében

Március 31-ápr. 2
A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett Budapest Fringe szakmai zsűrijének tagja

Február. 28-március 1
HOBO József Attila estjéhez írott zenéjének (zeneszerzők: Márta István és Hárs Viktor) hangfelvételén a Danubia Szimfonikus Zenekar tagjait vezényli

Február
VIII. Making New Waves Fesztivál: A február 22-i Ko Kon Nashi előadás zeneszerzője és résztvevője.
Február 25-én Zászlók c. darabját Ladányi Andrea és Horváth Csaba táncolja, élő elektronikát: Horváth Balázs .

Február 14.
Előadás az elektronikus zenéről (Filmművészeti Egyetem)

vissza

2005

December 11.
Balázs Fecó koncertjén a Danubia Szimf. Zenekart dirigálja a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában (hangszerelés: Pejtsik Péter)

Október 24.
DLA védés

Október 23
A Budapesti Őszi Fesztivál szervezte Nyitott kapuk napján Bartók György darabját dirigálja a Zeneakadémián.

Október 17.
DLA Mesterkoncert a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában
A koncerten elhangzott darabjai közül kettőt - MAGNETS Ib (Crux), MAGNETS III (folytatás) - dirigál.

Október
A Korunk zenéje Bemutatók c. koncertjén Bartók György darabját dirigálja

Február-május
A Keser-Édes egyik szervezője, bírálója

vissza

2004

November
A Körcsarnokbeli Chrystal: Trilógia lemezbemutató koncert zenekarának karmestere

November
MAGNETS III (folytatás) c. darabjának hangfelvételét dirigálja a Magyar Rádióban

Október 23. November 1.
A Budapest-New York "Twin Concerts" szervezője, melynek keretében négy magyar és öt amerikai szerző darabját mutatják a budapesti Zeneakadémián és a New York-i Juilliard School of Musicban.

Október
A Budapesti Őszi Fesztivál Svéd-Magyar estjén Dinyés Dániel darabját dirigálja
A Fesztivál keretében a Zeneakadémián megrendezett Nyitott Kapuk Napján Dinyés Dániel, Dargay Marcell, Kati Agocs, Justine Fang Chen és saját kompozícióját (Again and again and...) dirigálja

Júniustól 2005 áprilisig
Hangszínszolfézs-kutatás Szigetvári Andrea vezetésével

Április
A Gödörben megrendezett "Transzflexio" zenei estjének szervezője

Március
A Budapesti Tavaszi Fesztiválon Eötvös Péter: As I Crossed a Bridge of Dreams c. darabjának asszisztenseként a színészek betanításában vesz részt

Március 15. Millenáris Csarnok
A Hiperkarma, a Kimnowak, a Kispál és a borz és a Ghymes együttes egy-egy dalát vezényli szimfonikus zenekar élén

vissza

2003

Július
Michael Jarrell, Jonathan Harvey, Marco Stroppa és Szigetvéri Andrea asszisztense a szombathelyi Bartók Szeminárium Zeneszerzés Kurzusán. A kurzus zárókoncertjén a résztvevők darabjait dirigálja

vissza

2002

Augusztus 1.
A Sziget Fesztiválon tart előadást a Zeneakadémia Elektronikus Stúdiójának munkájáról és a stúdióban készült kompozíciókról

Május 29.
A londoni City University-n angolul adja elő"A hangszín és a ritmus összefüggése a térkezeléssel Karlheinz Stockhausen LUZIFERs TANZ c. művében" c. írását

Május 8.
A Régi Zeneakadémia dísztermében doktori témájához kapcsolódóan MAGNETS I/b (Crux) c. kompozícióját dirigálja és előadást tart "A hangszín és a ritmus összefüggése a térkezeléssel Karlheinz Stockhausen LUZIFERs TANZ c. művében" címmel

Január-November
Vajda Gergely: Óriáscsecsemő c. kamaraoperájának asszisztenseként dolgozik

vissza